Mennesker har mediteret i tusinder af år. De seneste år er firmaer som Apple, Google, HBO, Nike & mange flere begyndt at tilbyde meditation til deres ansatte. Hvorfor?

Ikke nok med at meditation hos de ansatte nedbringer sygedage, stress & depression, så performer de ansatte bedre, deres hukommelse styrkes, de får bedre ideer & er gladere på arbejdspladsen. Der er altså konsensus mellem meditation & psykisk samt fysisk balance & performens.

Lige nu er der åbnet op for “Online forløb; Primordial Sound Meditation”, som du kan gennemgå i dit eget tempo. Læs mere om det hér

Alle kan meditere. Meditation er ikke at du IKKE tænker. Meditation er en måde hvor du bringer stilhed ind i sindet, & bliver bedre til at navigere & bestemme over, hvilke tanker der får lov at fylde.

“No problem can ever be solved from the same level of consciousness that created it” – Albert Einstein

Hvorfor meditation?

Fordelene ved at meditere er mange. Udover øget livsglæde & velvære, oplever de som mediterer en større mening med livet & større kreativitet. Rent fysiologisk giver meditation roligere hjerterytme, stresshormonet cortisol falder, det samme gør kolesteroltal & risikoen for hjertekarsygdomme. Der startes processer som forbedrer dine hjernebaner, hvilket betyder din hjerne fungerer bedre & hurtigere. Samtidig kommer der ro på nervesystemet; ikke kun under meditationen, men resten af dagen, hvilket gør man responderer bedre i hektiske eller uforudsete situationer, under arbejdspres m.m.

Vil I ligesom Apple, Google, HBO & mange andre virksomheder implementere meditation i Jeres ansattes liv & hver dag? Skriv en mail til contact@noellcrystals.com, så kan vi sammen skræddersy et forløb der passer præcist til Jeres virksomhed.

Det ubevidste nervesystem & omprogrammering

Vores nervesystem har stor gavn af meditation. Nervesystemet fungerer som en slags bindeled mellem krop, sind & psyke. Nervesystemet består af det somatiske (bevidste) & autonome (ubevidste). Det ubevidste nervesystem påvirker vores overlevelsesimpulser kendt som flygt eller kæmp respons, vejrtrækning & krop. Det er også den del af nervesystemet der konstant vil påvirke os når det gælder psykologiske udfordringer & traumer.

Det ubevidste nervesystem er udenfor vores kontrol; det er bare noget vi gør. Vi trækker vejret uden at tænke over det. Vi reagerer, når vi føler os truet, da det er en del af vores overlevelsesmekanisme. Det har reddet os fra mange farer igennem tiden.

Udfordringen er, at vi ikke har meget at skulle bekæmpe eller flygte fra mere. Men vores ubevidste nervesystem reagerer på samme måde overfor arbejdspres, bilkøer, livsudfordinger, som det gjorde dengang vi stod overfor et farligt rovdyr. Vores ubevidste nervesystem er derfor konstant aktiveret, & dét nedbryder kroppen & psyken over tid & kan føre til sygdom.

Meditation er videnskabelig bevist at lindre & hjælpe mod stress, angst, depression, kroniske smerter, forbedre immunforsvaret, booste humøret, livsgejsten & meget mere.

Kort sagt er det via meditation, at vi kan gå ind & reprogrammere vores ubevidste nervesystem…

Dette kan ikke gøres ved at tænke på at vi vil omprogrammere det, læse om det, eller på anden “almindelig” måde gribe det an. Det er i den tilstand man befinder sig i under meditation, at vi når indtil det ubevidste nervesystem.

Menneskelig bæredygtighed

Jeg mener, at meditation er et fantastisk godt redskab for alle. Vi taler ofte om bæredygtighed i forhold til produkter & ressourcer. Men det er mindst ligeså vigtigt at tænke bæredygtighed ind omkring os selv, vores kollegaer eller ansatte.

Dét at meditere er lidt ligesom at hoppe ned i en pool. Hvad end de ansatte mediterer på arbejdspladsen eller hjemme, så vil de stadige bringe dråber med sig op & ind i deres hverdag & arbejdsdag; ligesom vi bringer dråber af vand med os op, når vi træder op af poolen.

Human Ressources afdelinger er skudt op i danske virksomheder i mange år; lad os ikke se menneskene på arbejdspladser som ressourcer der kan bruges op & erstattes; med meditation sikrer vi deres sundhed & trivsel, samtidig med både de & arbejdspladsen vil få stor glæde af færre sygedage, større kreativitet & mere overskud.

………………………………………………………………………………………………………………………

Noell er uddannet meditationslærer ved Deepak Chopra i USA. Han er læge, forsker & en af vor tids største pioner, når det gælder udbredelsen af meditation & videnskabelig belæg for sammenhængen mellem krop & sind; & meditationens virke herimellem. Samtidig har Noell mere end 16 års erhvervserfaring, herunder på ledelsesniveau samt H.R. & P.R.