‘ENHED’ er en ugentlig podcast som er dedikeret til det hele menneske, hvor sjæl, krop & sind ses som en ENHED. 

Velkommen til podcasten ‘ENHED’ hvor jeg hver uge får besøg af en ny ekspert & ildsjæl, som deler sin viden & indsigter inden for sjæl, krop & sind.

Så hvis du – ligesom jeg – har en passion for & er nysgerrig på, hvordan du kan leve et holistisk liv i balance, så er du kommet, til det helt rigtige sted.

Du kan lytte gratis med & se alle episoder nederst på siden her. Tryk dig blot ind på billedet & så kan du derinde trykke ‘afspil’.

Du kan også lytte med fra flere platforme blandt andet disse;

Følg med på Podimo (har du Podimo så lyt gerne med derfra, da jeg får et par øre for hver afspillet episode)

Følg med på Spotify

Følg med på Apple Podcasts

Har ‘ENHED’ værdi for dig?

Så støt podcasten! Gratis måder at støtte på;

  • Tryk “følg” på den platform du lytter med fra
  • Del om podcasten til dine venner & på de sociale medier
  • Giv stjerner & skriv anmeldelser inde i podcast app

Du kan skrive en anmeldelse ved at trykke hér & scrolle ned til ‘Skriv en anmeldelse’ – kæmpe TAK!

Sponsor er med til at dække de økonomiske udgifter for skabelse af hver episode. De dækker altså ikke alle de timer & dage jeg også bruger, så hver episode kan blive en realitet.

ENHED har brug for dig & din støtte for at kunne udkomme!

Indtil nu har ENHED betydet, at jeg har taget fra min & min families økonomi. Det er ikke holdbart for os mere. Jeg har brug for at kunne begynde at udbetale mig selv løn. Derfor er podcasten afhængig af din støtte. Ellers stopper ENHED med at udkomme.

Læs mere via de tre links herunder, hvor du selv kan vælge hvor meget du vil støtte op fast månedligt:

  • Meld dig ind i DIAMANT klubben & støt med 60 kroner hver måned Læs mere hér
  • Meld dig ind i GULD klubben & støt med 40 kroner hver måned Læs mere hér
  • Meld dig ind i SØLV klubben & støt med 20 kroner hver måned Læs mere hér
  • Du kan donere et engangsbeløb du selv bestemmer ved at trykke hér

Af hjertet TAK for din støtte!

Jeg glæder mig til, at vi høres ved!

Kærligst, Noell

52. Find dit WHY, Human Design & Energibevidsthed med Avalon Khaan

Hvad er Human Design? Og hvordan kan du bruge det til at lære dig selv bedre at kende & stå stærkere i livet? Det her er en samtale om energibevidsthed, hvordan vi finder vores WHY, stopper med at sammenligne os med andre, passer på vores energi & meget mere.

51. De skjulte ledere & feminin visdom med Marianne Aaagaard Skovmand

Hvad nu hvis Gud både er kvinde & mand? At det er den maskuline & feminine pol, der sammen har skabt verden? Mød glemte, udskrevet eller omskrevet kvinder i kristendommen samt sognepræst Marianne som har viet sit liv til at transformere kvindesynet indefra kirken & ud.

50. “Når vi lever på overfladen, så bliver vi overfladiske” med Søren Hauge

Lyt med når vi dykker ned i teosofi & hvordan vi mennesker er ved at drukne i vores egen forudsigelighed. Hvad en vildhjerte er & konsekvensen når vi kun tror på dét vi kan se, & lader os hypnotisere af overflade & former.

49. Logisk, emotionel & spirituel intelligens med Henrik Dilling

Hold på hat & briller for ENHED har for første gang en gæst i studiet, som i tæt på fire årtier har arbejdet både med viden omkring kroppen, mineraler & vitaminer men ligeså meget også bevidsthed omkring tankernes kraft, hvordan vi selv kan aktivere vores selvhelbredende kræfter, skyggearbejde & meget mere.

48. Følelsers placering i kroppen & bevægelse efter årstiderne med Mikkala Kissi

I et samfund der hylder tankekraft mere end kropslig kontakt, dykker vi i episoden ned i hvordan vi får kontakt til vores krop. Lyt med til en ærlig, informativ & spændende samtale om, hvordan du begynder at lytte til din krop & forstå dens beskeder til dig, så du kan begynde at bruge din krop til at navigere ud fra.

47. Bevidsthed omkring det fysiske miljø med Oliver Amdrup

For første gang i ENHED dykker vi ned i vores fysiske miljø.
Huden på vores krop adskiller os ikke var omverdenen – vi er en del af den & vores hud både udskiller men også indtager vores miljø. Det miljø vi lever i, er en enorm del af vores ENHED. Og selvom vi måske oplever, at kroppen, sindet & måske også sjælen, er en isoleret del af verden.

46. Samtalekort & intuitive svar med Noell Elise & Josephine Bredsted

Mange lyttere har efterspurgt at Noell selv bliver gæst i podcasten – & episoden her, er en alternativ måde, at imødekomme ønsket på.

45. Iværksætteri, jalousi & astrologi med Astropod-skaberne

Kvinderne berør livskriser, spirituelle praksiser & hvorfor de har svært ved at dele dem, hvordan moderskabet ikke kun er fødslen af et barn men en ny version af sig selv, at lære at elske sig selv, kvindefællesskaber & konkurrence mellem kvinder & meget mere.

44. Seksuel & spirituel ligeværd før ligestilling med Anne Sophie Jørgensen

Hvorfor har vi brug for stærke ego’er? Lyt med & få svar på det, hvorfor ligestilling er fejlet – & fortsat vil, hvis vi ikke først skaber ligeværd i fundamentet for ligestilling; nemlig ved seksuel & spirituel ligeværd – & meget mere.

43. Mælkebøttebørn & inddannelse før uddannelse med Kim Boye

Lyt med & hør om hvordan alle ord bærer en følelse. Hvilke forudsætninger der skal til for, at det enkelte menneske kan bryde den sociale arv. Hvordan stjerner fødes i deres tilgang til modgang. Hvordan alle mennesker har en magisk evne, til at kunne forandre andre menneskers liv.

42. Det feminine & maskuline princip med Ayoe Ramati

Få et indblik i kvindens rolle i et historisk perspektiv. Hvilken betydning har de monistiske religioner haft på kvinders plads i verden? Hvorfor er det vigtigt at være bevidst om, at det er mænd der har skrevet historien om vores for-fædre? Hvad er feminine & maskulin energi?

41. Tændernes forbindelse med følelser & sind med Dorte Bredgaard

Hvis tænderne er et spejlbillede af vores indre tilstand, hvad fortæller de os så? Lyt med & hør blandt andet om hvilke livsområder de forskellige tænder er bundet op til & få en hel ny relation til dine tænder.

40. Meningsfulde samtaler, nærvær & fikse-kultur med Stine Buje

Hvad er en meningsfuld samtaler? Hvorfor står fikse-kulturen & andre tilstande i vejen for, at vi kan gå ind i dybe samtaler. Med hvilke værdier & bevidsthed vælger døende at tilbringe deres sidste tid?

39. Bakterier, faste, tarmen & interessekonflikt med Ulrik Hjerpsted

Hvilken betydning har vores tarm for vores sundhed? Hvorfor er 8 timers søvn ikke nødvendigvis nok? Hvorfor bør vi ikke bruge for meget håndsprit? Vi dykker ned i sundhed med speciallæge i karkirurgi, biohacker & en af landets førende funktionel medicinere.

38. Traume, tabu, skam & genforbindelse med Karen Pallisgaard

Hvorfor har vi så travlt? Hvorfor skal vi skynde os igennem livet? Hvor findes lykken? Noell & Karen taler om reconnection – altså dét at genskabe kontakten til sig selv. Karen deler ærligt om sin indre flugt fra de overgreb hun blev udsat for.

37. Den usynlige kærlighed & de fem kærlighedssprog med Frej Prahl

Hvor starter kærligheden? Hvad er de fem kærlighedssprog? Hvorfor er de fordelagtige at kende til & være bevidste om? Og hvorfor bør vi ikke forvente at andre taler vores kærlighedssprog?

36. Det evige liv – den evige sjæl med Rikke Rasmussen

Hvordan får vi kontakt med den åndelige verden & vores kære afdøde? Og hvorfor gøre det? Hvem støtter dig fra den anden side? Hvad er en sjælegruppe? Og hvad sker der med vores sjæl, når kroppen dør?

35. Verden er ved at dulme sig selv ihjel med Jean Von Baden

Hvorfor bliver vi mennesker afhængige? Og hvordan kan det være vi bliver afhængig af tilstande, følelser, alkohol, SoMe, motion – & hvornår er afhængighed et misbrug?

34. Mod, autencitet & modenhed med Ida Lærke

Dyk ned i en indsigtsfuld samtale, hvor du får indblik i hvilke indikator der kan være til stede, hvis du ikke lever et autentisk liv, men også om hvordan du finder dit autentiske jeg. 

33. Relationel bevidsthed med Mikkel Braginsky

Noell dykker ned i maskulin vs feminin energi, kritik, sårbarhed, relationel bevidsthed, behov, ansvar, formål & meget mere sammen med ugens gæst.

32. Indre & ydre bæredygtighed gennem selvkærlighed med Josephine Bredsted

Ærlig samtale om ikke at elske sig selv, pleaser tendens, et liv som så perfekt ud men ikke var selvkærligt – & rejsen til bæredygtig selvkærlighed.

31. Tillid, tilgivelse & økonomisk flow med Isabelle Laurés

Noell har inviteret Isabelle tilbage i studiet til en snak om bøn & tilgivelse, tillid & forventninger – & hvordan det alt sammen påvirker vores karriere & økonomi & forhold til rigdom.

30. Når du ved hvad du kan, men ikke hvem du er med Lykke Rix

I et samfund der hylder bedrifter & resultater, & hvor vi dagligt scroller igennem hinandens facader – ved vi så egentlig, hvem vi virkelig er, & ikke kun hvad vi kan?

29. Stoisk filosofi & den ultimative superhelt kappe med Niels Overgaard

Spørger du nogensinde dig selv; hvordan bliver jeg lykkelig? Hvordan opnår jeg indre frihed i en verden af uendelige muligheder & konstante distraktioner? Hvordan balancerer jeg ambitioner & tilfredshed? Hvordan skal jeg forstå verden – & min plads i den?

28. Luder, Madonna, menstruation & cyklus med Augusta Søndergaard

Kvindens køn & kvindens cyklus er i århundrede & stadig i dag forsimplet. De færreste kvinder har indblik i, hvilken styrke & gave deres cyklus er.

27. Tilgivelse, kokain & kærlighed med Nicolai Engelbrecht

Noell & Nicolai taler blandt andet om problematikkerne ved Guru dyrkelse, tilgivelse, sjælen – & vigtigst af alt; kærlighed.

26. Racisme & spiritualitet med Mica Oh

Samtalen i denne episode er sårbar, men Mica & Noell får berørt det med varme, rummelighed & omsorg. For som Mica siger; “Du kan ikke lære, hvis du først skal proppes med skyld & skam”.

25. Animisme & nordisk shamanisme med Maria Jacobsen

Lyt til ugens episode hvis du vil lære mere om filosofien animisme, nordisk shamanisme, åndefæller & varselstagninger & hvorfor vi er tøvende med at bruge planterne, der vokser omkring os. 

24. Traumer, bevidsthed & dø til dig selv med Jesper Westmark

Kom med i dybden om traumer & de programmer de har skabt i dig – & hvordan du kan få givet slip på dem, så din sjæl ligeså stille kan få plads igen, som Jesper siger.

23. Lyst, begær & sansning med Amanda Lagoni

Lyst & sansning er enormt vigtig for vores ENHED. Noell har besøg af sexolog, parterapeut & forfatter Amanda Langoni som giver dig et dybt indblik i hvad lyst egentlig er.

22. Frihed vs privilegie med Anne Sofie Allarp

Anne Sofie Allarp gæster Noell i studiet til en snak om mod, ytringsfrihed, frihed vs privilegier, Nürnberg Konventionen, proportionalitetsprincippet, Etisk Råd & meget mere.

21. Ind i taknemligheden med Martin H. Laursen

Indsigtsfyldt samtale med psykolog Martin Holmgaard Laursen omkring taknemlighed.
Martin har siden 2008 arbejdet med mennesker i den palliative fase, og de sidste fire år har Martin undersøgt hvad taknemlighed egentlig er.

20. Sind, krop & sjæl med naturlægen Maria Langbak

Spændende samtale med Maria Langbak, speciallæge i almen medicin, heilpraktiker, akupunktør & foredragsholder. Maria arbejder med forståelsen af, at krop, sind & sjæl hænger sammen, og at de er uadskillige & påvirker hinanden gensidigt.

19. Drømme & ubevidst intelligens med Michael Rohde

Michael giver dig et stort indblik i, hvad drømme egentlig er & hvordan du kan bruge drømme til at lære dig selv endnu bedre at kende. Både Noell & Michael deler om nogle af deres egne drømme & så taler de også om de drømme vi fleste kender til; utroskab, tab af tænder eller at gå nøgen rundt.

18. Livsvej, beruselse & Ayurveda med Maria Juhl

Ayurveda kommer fra Indien & betyder “livets videnskab” på sanskrit. Det er en holistisk tilgang til krop & sind. Lyt med i ugens episode med Maria Juhl, hvor hun tager os med ind i den Ayurvediske filosofi. Maria & Noell taler blandt andet om spirituel frigørelse, kroppen, spirituel bypassing, det frie valg til hvordan vi behandler den krop vi låner.

17. Det målbare liv vs. det mærkbare liv med Imran Rashid

“Alt det der gør livet værd at leve er ikke det der kan forklares – det er det der kan fornemmes”, skriver speciallæge, foredragsholder & forfatter Imran Rashid i sin nyeste bog MÆRKBARHED.

16. God whiskey & vejrtrækning med Simon Krohn

Vi trækker vejret mere end 17.000 gange om dagen. Vejrtrækning er fuldstændig forbundet med hvordan vi har det.
Vores indre tilstand & vejrtrækning kan påvirke hinanden begge veje. Alligevel er det de færreste der har en dybere forståelse for deres vejtrækning.

15. Sygeplejens natur, sundhed & virus med Christina Zabava Grønhøj

“Kroppen bliver ikke syg for at genere os. Kroppen bliver syg for at helbrede os”. Lyt med når akutsygeplejerske Christina Grønhøj taler om vigtigheden af, at mennesket styrkes i tilliden til deres egen immunforsvar & krops selvregulering & funktion. At sundhed ikke er lig med fravær af sygdom.

14. Vær vred, skuffet & ærlig med Frej Prahl

Hvornår er vi vrede? Hvad er vrede? Hvordan viser den sig? Og hvilken betydning har det, når vi ikke står ved vores vrede & italesætter den?
Hvis du vil lære din egen vrede bedre at kende – samt konsekvenserne hvis du ikke kender den –  så lyt med mens psykolog Fra Prahl tager os med.

12 + 13. Dit højere selv & code of conduct med Fattima Loreen

I denne episode taler Noell med Fattima Loreen om hvad et højere selv er. Hvordan kommer vi i kontakt med det? Er vi det allerede? Hvilken betydning har søvn & barndommen i denne sammenhæng?

11. Grubleri, depression & tanke strategier med Pia Callesen

Følelser & tanker kommer & går. Men alligevel er der nogle som vi hænger fast i. Som vi grubler over. Som bekymrer os. Lyt med når Pia Callesen, psykolog med speciale i metakognitiv psykologi, fortæller hvad du kan gøre ved tankerne.

10. Intellektuel ejakulation, sandheden & religion med Marco Evaristti

Alt andet er dirigeret af nogen”. Lyt med når provokunstneren Marco Evaristti giver dig et indblik i sit sind.

9. Vær egoistisk & autentisk med Martin Bonde Mogensen

Samtalen byder på motivation, vigtigheden af at dyrke egoisme, være autentisk, kvaliteten af livet vi lever & hvor meget pleaser-tendensen fylder i de fleste.

8. Kroppen, tanker & frigørelse med Mie Moltke

Mie & Noell taler om hvordan vi sætter vores krop fri, møder vores & andres kroppe med nysgerrighed & bliver bevidste om, hvilke tankemønstre der kan holde os fast i en indre kritik af vores krop.

7. Placebo & tankernes kraft med Inger Mann Forbes

Tanker bliver omdannet til kemi i vores krop. På dén måde er vi vores egen genteknolog. Lyt med i denne spændende samtale, hvor Inger giver et indblik i tanker, følelser & kroppens sammenhæng.

6. Intentioner, skaberkraft, grådighed & passion med Pernille Aalund

Dybere indblik i kærlighed uden afhængighed, skaberkraft, bøn, intentioner, rejser ud af kroppen, grådighed, penge, uddannelse, passion, være bevidst om hvad vi tager med os videre med i livet & tilliden til, at livet aldrig tager noget fra os.

5. Silicon Valley, Burning Man, numerologi & feminin ledelse med Erick Thürmer

Lyt med om disruption, feminin ledelse, håbløshed, hvordan numerologi blev en redning efter anbefaling af Gorm Greisen, formand for Etisk Råd, fake CSR, kærlighed for dem man arbejder med & meget mere.

4. Den bevidste død, overgivelse til livet & dødsdoula med Anna Lundgaard

Dette er et sårbart & enormt vigtigt afsnit. Anna fortæller blandt andet om, hvordan du kan støtte nogen der skal til at dø. Men også hvordan du kan støtte nogen du kender, der har mistet en de elsker.

3. Aktiver din sjæl & realiser dit højeste potentiale med Isabelle Laurés

Noell snakker med Isabelle om hvordan man finder sit livsformål & skaber et liv & en karriere med ånd & hjerte. Hvad vil du gerne hjælpe andre med?
Hvad er en sjæl?
Hvad skal vi gøre, for ikke at miste vores egen individuelle rytme i livet?

2. Epigenetik, funktionel medicin & betydningen af det miljø vi vokser op i med Umahro Cadogan

Lyt med & få et indblik i epigenetik, betydningen af miljø, kultur, vaner & hvilken betydning kost har for sygdomsudvikling- & afvikling.

1. Tanker, triggers & spirituel bypassing med Ernest Holm Svendsen

Hvordan er vores triggers & vrede fyldt med læring til os? Lyt med i en spændende samtale med NLP coach & Byron Katie facilitator.