‘ENHED’ er en ugentlig podcast, som er dedikeret til det hele menneske.

ENHED handler om mental, emotionel, sjælelig & kropslig trivsel. 

Hver uge får jeg besøg af en ny ekspert & ildsjæl, som deler sin viden & indsigter inden for sjæl, krop & sind.

Så hvis du – ligesom jeg – har en passion for & er nysgerrig på, hvordan du kan leve et holistisk liv i balance, så er du kommet, til det helt rigtige sted.

Du kan lytte gratis med & se alle episoder nederst på siden her. Tryk dig blot ind på billedet & så kan du derinde trykke ‘afspil’.

Du kan også lytte med fra flere platforme blandt andet disse;

Følg med på Podimo (har du Podimo så lyt gerne med derfra, da jeg får et par øre for hver afspillet episode)

Følg med på Spotify

Følg med på Apple Podcasts

Vil du have endnu mere ‘ENHED’?

Så er Klub ENHED lige noget for dig!

Her finder du eksklusive episoder som ikke udkommer andre steder, ekstra optagelser med udvalgte gæster, meditationer, solo episoder med mig & uddybende skriv med udgangspunkt i teorier eller emner der er berørt i podcast episoderne.

Hver uge kommer der nyt bonus-materiale i Klub ENHED!

Læs mere & meld dig ind hér!

Jeg glæder mig til, at vi høres ved!

Kærligst, Noell

PS: Vil du støtte ‘ENHED’ gratis?

Så støt podcasten! Gratis måder at støtte på;

  • Tryk “følg” på den platform du lytter med fra
  • Del om podcasten til dine venner & på de sociale medier
  • Giv stjerner & skriv anmeldelser inde i podcast app

Du kan skrive en anmeldelse ved at trykke hér & scrolle ned til ‘Skriv en anmeldelse’ – kæmpe TAK!

87. Hvorfor vi søger ud over danske grænser for forbundethed til natur & spiritualitet med Carina Lyall

Carina er født & opvokset i Canada & datter af en far som var indfødt & en mor som var datter til en dansk missionær. Som barn tages hun med til Danmark på det hun troede var en ferie, & kommer ikke tilbage til Canada. For mig bringer Carina MANGE gaver til os alle i den her samtale med sine refleksioner, nuancer & perspektiver. Jeg vil virkelig anbefale den her episode af hele mit hjerte!

86. Glukose spikes, søvn & hvorfor kvinder ikke må faste som mænd med Maria Langbak

Hvorfor bliver mænd ikke ligeså tit syge som kvinder – men når de så gør, er det meget voldsommere? Spoiler alert. I denne episode får mændene et kæmpe es på hånden når det gælder ‘man flu’ begrebet. Desværre er der stadig meget ulighed i den viden vi får serveret som værende “viden om sundhed for mennesket”, men egentlig er det sundhed for mænd. Det har store konsekvenser for kvinder & piger, at der stadig ikke differentieres mellem mande & kvinde kroppe når der udvikles medicin, vacciner & generelt undersøges i “menneskets” sundhed.

85. Sådan kan du få indflydelse & komme frustration, søvnløshed & tankemylder omkring din chef til livs med Marianne Bækbøl

Den her samtale er til dig som er klar til at få indflydelse på din arbejdsplads & dit arbejdsliv, men som har brug for input til hvordan. Måske du føler du har forsøgt? Jeg er ret sikker på du i denne episode vil få nye ideer & perspektiver på, hvordan du kan forsøge igen.

84. Hvordan traume arbejde & fortrolighed med dét der er svært, kan være nøglen til autencitet med Lotus Turéll

Vil du vide hvorfor det er fordelagtigt at læne dig ind i det som er svært, selvom det gør ondt? Vil du blive klogere på hvordan traumer gives videre & lever i dig, selvom de ikke er dine? Har du nogle gange oplevelsen af, at du er en figur i et liv, som du ikke rigtig kan mærke?

83. Hvorfor seksuelle fantasier er vigtige & hvilke budskaber de har til os med Amanda Lagoni

Stemmer dine seksuelle fantasier overens med dine værdier & det liv du gerne vil være? Nej ikke? Så er du ikke den eneste. Vi dykker i denne episode ned i seksuelle fantasier, for hvad fortæller de os egentlig, hvis vi kigger på det underliggende i dem?

82. Spiritualitet, smerte, uretfærdighed & en højere mening med Amalie Brohus & Karen Ziefeldt

Findes der mening i smerte? Kan man godt både være i tillid & i tvivl? Er det muligt at uretfærdighed & en højere mening godt kan eksistere på samme tid? Lyt med til en samtale om spiritualitet, tvivl, smerte, sorg, uretfærdighed, livets dualiteter & meget mere.

81. Fixed vs growth mindset både personligt & som arbejdsplads med Mikkel Severin

Hvad for en indstilling til sig selv, til andre mennesker, til udfordringer, til fejltagelser mm har mennesker, arbejdspladser eller teams der betegnes som succesfulde? Hvad er grundelementerne for det, som vi som samfund ofte karakteriser som succes? Og hvorfor bør virksomheder gøre emotionel intelligens til en stragetisk prioritet? Få svarerne i episoden her, hvor jeg har fået besøg af Mikkel Severin, som er Danmarks førende ekspert i Mind Control.

80. Bliv klogere på din relation til penge, investeringer & opsparing med Sarah Ophelia Møss

Økonomiske bekymringer er en ganske normal grund til, at mange oplever stress & angst. Mange studier viser, at der er en cyklisk forbindelse mellem penge bekymringer & depression & angst. Derfor glæder det mig, at vi i episoden her dykker ned i økonomi; for penge påvirker både vores sundhed & vores livsglæde.

79. Forvirring om sund kost: Kost myter, industri interesser & hvorfor kost er vigtigst hvis du vil leve sundt & længe med Tobias Schmidt

I 2015 var der på verdensplan 12 millioner for tidlig dødsfald verden KUN på grund af dårlig kost. Der var altså flere mennesker som døde af dårlig ernæring alene, mens de som døde af alkohol, rygning & fysisk inaktivitet til sammen var 11,4 millioner.
Og selvom de fleste måske har en nogenlunde god ide om, hvad der er sund kost, så er der stadig kæmpe forvirring hos de fleste mennesker, ligesom myter & gammel, forældet viden hænger ved. Lyt med & bliv klogere.

Bonus episode: Q&A med Noell

Jeg har taget en masse spørgsmål med ind i ENHED rummet, som jeg har modtaget fra Jer dejlige lyttere & følgere. Spørgsmålene modtog jeg i min story på min profil @noell_enhed_podcast, da jeg gav jeg muligheden for at spørge mig om alt mellem himmel & jord. Husk at følg med derinde, hvis du også vil have mulighed for at stille spørgsmål både til kommende gæster eller til mig.

78. Refleksioner der åbner op for realiseringen af dit drømmeliv med Nicolai Bille Krogh

Frygter du et nej? Frygter du at fejle? Frygter du at blive til grin? Tænker du meget over, hvad andre tænker om dig? Har du mange drømme, som du ikke tør følge? Min gæst i dag levede de første 30 år af sit liv med frygten for at fejle som sit kompas. Hellere ikke gøre dét, end at risikere at få et nej, blive til grin eller fejle. Men som 30 årig får han et wake up call, da en overlæge fortæller ham, at han snart vil miste både sit syn & sin hørelse.

77. Sådan styrker du dit fokus & får mere nærvær & tid med Trine Kolding

Fokus handler ikke blot om at kunne koncentrere sig på studiet & arbejdspladsen & derved kunne præstere – fokus handler ligeså meget om nærvær i livet. Nærvær i livets små øjeblikke, både med os selv & med andre. Når vi er mere nærværende, så oplever vi også mere glæde & færre bekymringer.

76. Hvordan du kan slippe overtænkning, angst & bekymringer med Sisse Findr

Hvis du vil blive klogere på hvordan du slipper bekymringer, angst & overtænkning, så er den her samtale lige noget for dig. Faktisk vil angst os noget godt & er en redningsmekanisme. Hvordan det hænger sammen, kan du høre i denne episode.

75. Sådan styrker du dit selvværd & gør op med din indre kritiker med Marie Brixtofte

Vil du gerne indgå fred & slippe for den indre stemme, der ikke taler særlig pænt til dig? Er du dygtig til mange ting; men stadig i tvivl om, hvorvidt at du er værdifuld, hvis det ikke var for de ting du kan & gør?

74. Hvordan fordøjelsen er vigtig for dit mentale helbred & hænger sammen med dit nervesystem med Tine Jørgensen

Vidste du godt, at stress, depression, angst & mange andre tilstande også er forbundet til dit fordøjelsessystem? Og at din tarm konstant påvirkes af din hormonelle tilstand & cyklus, hvad end du er mand eller kvinde? Lyt med & bliv klogere på din fordøjelse.

73. Psykisk vold & gaslighting – du ved ikke altid om du lever under det med Anne-Cathrine Blegvad

Hvad er tegnene på psykisk vold & gaslighting? Hvordan kan du finde ud af om du lever under det? Mange kan nemlig godt være i tvivl & det er faktisk helt forståeligt, for der er enormt mange nuancer & grader af psykisk vold! Lyt med når min gæst, psykolog Anne-Cathrine Blegvad der arbejder specifikt med psykisk vold, deler sin viden om emnet. Anne-Cathrine får gjort op med forudantagelser om hvem der kan blive udsat for psykisk vold.

72. Forventninger er en illusion; Omdan din tilgang til forventninger & sæt derved dig selv op til succes med Pernille Blume

Alle mennesker har forventninger. Til sig selv. Til livet. Til mennesker omkring sig. Forventninger kan både være gode at have & samtidig skabe skuffelse, nederlag & lidelse. Jeg har inviteret tidligere elitesvømmer & OL guld vinder Pernille Blume ind i ENHED rummet til en samtale om forventninger, forventningspres & hvordan fastlåste forventninger aldrig vil skabe plads til succes.

71. Transformation ved forældreskab; ensomhed, autoritet & perfektionisme med Ranka Skak

Skal du være forældre en dag? Er du forældre? Eller bedsteforældre? Så er den her episode til dig! Der kommer så mange nuancer & guldkorn i den her episode, jeg håber for din skyld, at du lytter med.

70. Derfor er din jalousi & misundelse god & fyldt med udviklingspotentiale med Sara Skaarup

Vidste du godt, at jalousi kan være vitaliserende i et parforhold? Omvendt kan det også være et tegn på manglende tillid i et forhold. Og hvad er forskellen mellem jalousi & misundelse? Og hvorfor kan begge følelser være gode for os? Og hvor meget skal en partner imødekomme den andens jalousi?
Lyt med & bliv MEGET klogere på jalousi, misundelse & medundelighed (for hvad er dét nu lige?) i denne episode af ENHED.

69. Hvordan pleaser-tendens afholder dig fra din autencitet & hvordan du vender hjem med Evaloa Schou

Er du fleksibel & kompromissøgende? Eller måske du egentlig er en pleaser & din (ubevidste) behagesyge er en overlevelsesstrategi, som påvirker dig & dit liv langt mere end du aner? Lyt med & hør hvordan pleaser tendens opstår, hvordan du finder ud af om du pleaser & hvorfor det er vigtigt vi tager ansvar for det & hvordan vi transformerer det.

68. Venskaber: historisk, filosofisk & hvorfor de er vigtige med Jonas Holst Sørensen

Hvad er et godt venskab? Hvorfor er venskaber vigtige? Hvad bidrager venskaber med på et dybere plan end blot socialt samvær? Hvilke typer venskaber findes der? Hvilke regler & etiske principper er der i et venskab? Og hvad når venskabet kommer til en ende?

67. Derfor er dine negative & overvældende følelser gode med Louise Leth

Kender du til bægeret der pludselig flyder over, & pludselig står du & råber, selvom du ikke vil?
Eller måske du trækker dig & holder følelserne godt låst inde?
Omvendt kan det være du har et enormt behov for at andre skal forstå dit perspektiv & dine følelser?
Der finde mange måder at flippe ud på. Og alle mennesker gør det. Altså flipper ud. For det at flippe ud handler ikke kun om at råbe eller skrige.

66. Året der gik med Noell Elise & Jakob Ranum

Det glæder mig så meget at invitere dig ind i ENHED rummet til en super hyggelig samtale med mig & min kære studiemand Jakob. Vi dykker nemlig ned i året der er gået, både i ENHED udadtil & de episoder du har lyttet med til i år, men ligeså meget hvad der har foregået bag ved mikrofonerne i 2022.

65. Lær at forstå din huds sprog & hvad dens tilstand fortæller dig med Tina Lykkegaard

Hvis du ønsker at forbedre din hud eller forsinke aldring, så er hudpleje produkter ikke nok. Dine tanker & følelser påvirker nemlig din hud, ligesom kost, bevægelse af huden & meget andet. Hvis du vil vide, hvad det er din hud prøver at fortælle dig ved forskellige tilstande & områder i ansigtet, så er episoden her lige noget for dig.

64. Bio-hacking; sådan forbedrer du din sundhed & levetid med Martin Kremmer

Hvorfor kan man føle sig mere frisk med kun seks timers søvn, selvom man anbefales otte? Påvirker vores relationer egentlig vores sundhed? Hvornår bør du drikke dagens første kop kaffe? Og hvad er det der bio-hacking? Lyt med & få svarerne.

63. Når din hobby bliver til din levevej med Ditte Julie Jensen

Tager du ofte ting lidt for personligt? Er du bange for at vise sider af dig selv, bekymret for hvad andre måtte tænke om dig? Har du din opmærksomhed rettet på folk omkring dig? Glemmer du at fylde dig selv op? Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, så lyt med, for det er blot et udpluk af emnerne som jeg berør med min gæst Ditte Julie Jensen, i denne episode af ENHED.

62. Sådan overlever I forskelligheder & kriser i parforholdet med Katrine Axholm

Er du i tvivl om hvorvidt Jeres parforhold er det rigtige for dig? Oplever du store forskelligheder imellem Jer, som du mærker skaber afstand? Er du i tvivl om, hvor meget kan du være dig, uden at miste din partner – & hvor meget kan du tage hensyn til din partner, uden at miste dig selv? Så lyt med til episoden her!

61. Hvordan overbevisninger påvirker din tilgang kost & bevægelse med Benedikte Koed-Jørgensen

Er du træt af at tale negativt til dig selv, når gælder mad, motion & når du kigger på hvordan andre lever? Så er den her samtale lige noget for dig! Lyt med, hvis du er klar til at bringe nysgerrighed frem for selv sabotage ind i dit liv

60. Vaner – sådan får du dem du drømmer om & slipper af med de uønskede med Mads Friis

Er du klar til at få det ultimative værktøj & indblik i, hvordan du lykkedes med de vaner du ønsker at gøre en del af dit liv – & hvordan du får givet slip på dem der ikke nærer dig? Så lyt med!

59. Sådan bringer du bevidsthed ind i jeres parforhold med Jesper Westmark

Hvorfor tiltrækkes vi af et menneske? Hvordan bringer vi bevidsthed ind i vores relationer? Hvad gør du, hvis din partner ikke vil skabe mere bevidsthed imellem Jer? Hvorfor bliver man i et drænende parforhold? Lyt med.

58. Regressionsterapi, sjælerejser & hvad din læring i livet er med Melina Rosenkilde

Ugens gæst Melina Rosenkilde er bachelor i sygepleje & kandidat i Afrikastudier & arbejder som regressionsterapeut. Lyt med & lær hvad regressionsterapi & sjælerejser er & hvordan de kan give dig svaret på, hvad meningen med dit liv er.

57. Sådan giver du slip på tankemylder & får mental frihed med Mette Louise Holland

Hvis du kæmper med tankemylder & til tider føler dig deprimeret, fortabt, stresset – så er den her samtale lige noget for dig! Min gæst er psykolog & psykoterapeut Mette Louise Holland, som har skrevet bogen “Dit Selvhelbredende Sind”, der handler om en forståelse kaldet ‘De 3 principper’. Det er fundamentale grundprincipper, der ligger bag…

56. Afmagt, magt & fuldmagt – en healingsrejse – med Thomas Frederiksen

Det her er historien om en mand, der er opvokset i en dysfunktionel familie & i et miljø, hvor hans almindelige rammer var kaos, uro & utryghed – & hvordan dét fundament gjorde, at han i årevis kunne fylde endnu mere kaos & bogstavelig talt krig på, uden at stoppe op & lytte til sin krops symptomer, der skreg på ro & healing.

55. Hormoner: Mere nydelse & mindre stress med Caroline Fibæk

Hormoner er kemiske budbringere som påvirker dit humør, dine følelser, dit immunforsvar, din hjerne, og hvor effektivt du forbrænder mad til energi. De er værd, at blive klogere på! Eksempelvis påvirker nydelse din hormonelle krop på den mest fantastiske, healende måde.

54. Nærdødsoplevelser & hvordan mening, formål & tro påvirker din sundhed med Tobias Anker Stripp

Tobias forsker i hvilken betydning tro & mening har for vores sundhed. Han fortæller om studier med nærdødsoplevelser; hvad sker der, hvad sker vi, hvem møder vi, når vi er ved at dø?

53. Spiritualitet, disciplin & indre nysgerrighed med Roland Møller

Noell har inviteret den danske Hollywood stjerne Roland Møller i ENHED studiet til en snak om meningen med livet, trickers, spiritualitet, morgenpraksis & daglig bevidsthed, hvilke spørgsmål vi mennesker bør stille os selv & meget mere. 

52. Find dit WHY, Human Design & Energibevidsthed med Avalon Khaan

Hvad er Human Design? Og hvordan kan du bruge det til at lære dig selv bedre at kende & stå stærkere i livet? Det her er en samtale om energibevidsthed, hvordan vi finder vores WHY, stopper med at sammenligne os med andre, passer på vores energi & meget mere.

51. De skjulte ledere & feminin visdom med Marianne Aaagaard Skovmand

Hvad nu hvis Gud både er kvinde & mand? At det er den maskuline & feminine pol, der sammen har skabt verden? Mød glemte, udskrevet eller omskrevet kvinder i kristendommen samt sognepræst Marianne som har viet sit liv til at transformere kvindesynet indefra kirken & ud.

50. “Når vi lever på overfladen, så bliver vi overfladiske” med Søren Hauge

Lyt med når vi dykker ned i teosofi & hvordan vi mennesker er ved at drukne i vores egen forudsigelighed. Hvad en vildhjerte er & konsekvensen når vi kun tror på dét vi kan se, & lader os hypnotisere af overflade & former.

49. Logisk, emotionel & spirituel intelligens med Henrik Dilling

Hold på hat & briller for ENHED har for første gang en gæst i studiet, som i tæt på fire årtier har arbejdet både med viden omkring kroppen, mineraler & vitaminer men ligeså meget også bevidsthed omkring tankernes kraft, hvordan vi selv kan aktivere vores selvhelbredende kræfter, skyggearbejde & meget mere.

48. Følelsers placering i kroppen & bevægelse efter årstiderne med Mikkala Kissi

I et samfund der hylder tankekraft mere end kropslig kontakt, dykker vi i episoden ned i hvordan vi får kontakt til vores krop. Lyt med til en ærlig, informativ & spændende samtale om, hvordan du begynder at lytte til din krop & forstå dens beskeder til dig, så du kan begynde at bruge din krop til at navigere ud fra.

47. Bevidsthed omkring det fysiske miljø med Oliver Amdrup

For første gang i ENHED dykker vi ned i vores fysiske miljø.
Huden på vores krop adskiller os ikke var omverdenen – vi er en del af den & vores hud både udskiller men også indtager vores miljø. Det miljø vi lever i, er en enorm del af vores ENHED. Og selvom vi måske oplever, at kroppen, sindet & måske også sjælen, er en isoleret del af verden.

46. Samtalekort & intuitive svar med Noell Elise & Josephine Bredsted

Mange lyttere har efterspurgt at Noell selv bliver gæst i podcasten – & episoden her, er en alternativ måde, at imødekomme ønsket på.

45. Iværksætteri, jalousi & astrologi med Astropod-skaberne

Kvinderne berør livskriser, spirituelle praksiser & hvorfor de har svært ved at dele dem, hvordan moderskabet ikke kun er fødslen af et barn men en ny version af sig selv, at lære at elske sig selv, kvindefællesskaber & konkurrence mellem kvinder & meget mere.

44. Seksuel & spirituel ligeværd før ligestilling med Anne Sophie Jørgensen

Hvorfor har vi brug for stærke ego’er? Lyt med & få svar på det, hvorfor ligestilling er fejlet – & fortsat vil, hvis vi ikke først skaber ligeværd i fundamentet for ligestilling; nemlig ved seksuel & spirituel ligeværd – & meget mere.

43. Mælkebøttebørn & inddannelse før uddannelse med Kim Boye

Lyt med & hør om hvordan alle ord bærer en følelse. Hvilke forudsætninger der skal til for, at det enkelte menneske kan bryde den sociale arv. Hvordan stjerner fødes i deres tilgang til modgang. Hvordan alle mennesker har en magisk evne, til at kunne forandre andre menneskers liv.

42. Det feminine & maskuline princip med Ayoe Ramati

Få et indblik i kvindens rolle i et historisk perspektiv. Hvilken betydning har de monistiske religioner haft på kvinders plads i verden? Hvorfor er det vigtigt at være bevidst om, at det er mænd der har skrevet historien om vores for-fædre? Hvad er feminine & maskulin energi?

41. Tændernes forbindelse med følelser & sind med Dorte Bredgaard

Hvis tænderne er et spejlbillede af vores indre tilstand, hvad fortæller de os så? Lyt med & hør blandt andet om hvilke livsområder de forskellige tænder er bundet op til & få en hel ny relation til dine tænder.

40. Meningsfulde samtaler, nærvær & fikse-kultur med Stine Buje

Hvad er en meningsfuld samtaler? Hvorfor står fikse-kulturen & andre tilstande i vejen for, at vi kan gå ind i dybe samtaler. Med hvilke værdier & bevidsthed vælger døende at tilbringe deres sidste tid?

39. Bakterier, faste, tarmen & interessekonflikt med Ulrik Hjerpsted

Hvilken betydning har vores tarm for vores sundhed? Hvorfor er 8 timers søvn ikke nødvendigvis nok? Hvorfor bør vi ikke bruge for meget håndsprit? Vi dykker ned i sundhed med speciallæge i karkirurgi, biohacker & en af landets førende funktionel medicinere.

38. Traume, tabu, skam & genforbindelse med Karen Pallisgaard

Hvorfor har vi så travlt? Hvorfor skal vi skynde os igennem livet? Hvor findes lykken? Noell & Karen taler om reconnection – altså dét at genskabe kontakten til sig selv. Karen deler ærligt om sin indre flugt fra de overgreb hun blev udsat for.

37. Den usynlige kærlighed & de fem kærlighedssprog med Frej Prahl

Hvor starter kærligheden? Hvad er de fem kærlighedssprog? Hvorfor er de fordelagtige at kende til & være bevidste om? Og hvorfor bør vi ikke forvente at andre taler vores kærlighedssprog?

36. Det evige liv – den evige sjæl med Rikke Rasmussen

Hvordan får vi kontakt med den åndelige verden & vores kære afdøde? Og hvorfor gøre det? Hvem støtter dig fra den anden side? Hvad er en sjælegruppe? Og hvad sker der med vores sjæl, når kroppen dør?

35. Verden er ved at dulme sig selv ihjel med Jean Von Baden

Hvorfor bliver vi mennesker afhængige? Og hvordan kan det være vi bliver afhængig af tilstande, følelser, alkohol, SoMe, motion – & hvornår er afhængighed et misbrug?

34. Mod, autencitet & modenhed med Ida Lærke

Dyk ned i en indsigtsfuld samtale, hvor du får indblik i hvilke indikator der kan være til stede, hvis du ikke lever et autentisk liv, men også om hvordan du finder dit autentiske jeg. 

33. Relationel bevidsthed med Mikkel Braginsky

Noell dykker ned i maskulin vs feminin energi, kritik, sårbarhed, relationel bevidsthed, behov, ansvar, formål & meget mere sammen med ugens gæst.

32. Indre & ydre bæredygtighed gennem selvkærlighed med Josephine Bredsted

Ærlig samtale om ikke at elske sig selv, pleaser tendens, et liv som så perfekt ud men ikke var selvkærligt – & rejsen til bæredygtig selvkærlighed.

31. Tillid, tilgivelse & økonomisk flow med Isabelle Laurés

Noell har inviteret Isabelle tilbage i studiet til en snak om bøn & tilgivelse, tillid & forventninger – & hvordan det alt sammen påvirker vores karriere & økonomi & forhold til rigdom.

30. Når du ved hvad du kan, men ikke hvem du er med Lykke Rix

I et samfund der hylder bedrifter & resultater, & hvor vi dagligt scroller igennem hinandens facader – ved vi så egentlig, hvem vi virkelig er, & ikke kun hvad vi kan?

29. Stoisk filosofi & den ultimative superhelt kappe med Niels Overgaard

Spørger du nogensinde dig selv; hvordan bliver jeg lykkelig? Hvordan opnår jeg indre frihed i en verden af uendelige muligheder & konstante distraktioner? Hvordan balancerer jeg ambitioner & tilfredshed? Hvordan skal jeg forstå verden – & min plads i den?

28. Luder, Madonna, menstruation & cyklus med Augusta Søndergaard

Kvindens køn & kvindens cyklus er i århundrede & stadig i dag forsimplet. De færreste kvinder har indblik i, hvilken styrke & gave deres cyklus er.

27. Tilgivelse, kokain & kærlighed med Nicolai Engelbrecht

Noell & Nicolai taler blandt andet om problematikkerne ved Guru dyrkelse, tilgivelse, sjælen – & vigtigst af alt; kærlighed.

26. Racisme & spiritualitet med Mica Oh

Samtalen i denne episode er sårbar, men Mica & Noell får berørt det med varme, rummelighed & omsorg. For som Mica siger; “Du kan ikke lære, hvis du først skal proppes med skyld & skam”.

25. Animisme & nordisk shamanisme med Maria Jacobsen

Lyt til ugens episode hvis du vil lære mere om filosofien animisme, nordisk shamanisme, åndefæller & varselstagninger & hvorfor vi er tøvende med at bruge planterne, der vokser omkring os. 

24. Traumer, bevidsthed & dø til dig selv med Jesper Westmark

Kom med i dybden om traumer & de programmer de har skabt i dig – & hvordan du kan få givet slip på dem, så din sjæl ligeså stille kan få plads igen, som Jesper siger.

23. Lyst, begær & sansning med Amanda Lagoni

Lyst & sansning er enormt vigtig for vores ENHED. Noell har besøg af sexolog, parterapeut & forfatter Amanda Langoni som giver dig et dybt indblik i hvad lyst egentlig er.

22. Frihed vs privilegie med Anne Sofie Allarp

Anne Sofie Allarp gæster Noell i studiet til en snak om mod, ytringsfrihed, frihed vs privilegier, Nürnberg Konventionen, proportionalitetsprincippet, Etisk Råd & meget mere.

21. Ind i taknemligheden med Martin H. Laursen

Indsigtsfyldt samtale med psykolog Martin Holmgaard Laursen omkring taknemlighed.
Martin har siden 2008 arbejdet med mennesker i den palliative fase, og de sidste fire år har Martin undersøgt hvad taknemlighed egentlig er.

20. Sind, krop & sjæl med naturlægen Maria Langbak

Spændende samtale med Maria Langbak, speciallæge i almen medicin, heilpraktiker, akupunktør & foredragsholder. Maria arbejder med forståelsen af, at krop, sind & sjæl hænger sammen, og at de er uadskillige & påvirker hinanden gensidigt.

19. Drømme & ubevidst intelligens med Michael Rohde

Michael giver dig et stort indblik i, hvad drømme egentlig er & hvordan du kan bruge drømme til at lære dig selv endnu bedre at kende. Både Noell & Michael deler om nogle af deres egne drømme & så taler de også om de drømme vi fleste kender til; utroskab, tab af tænder eller at gå nøgen rundt.

18. Livsvej, beruselse & Ayurveda med Maria Juhl

Ayurveda kommer fra Indien & betyder “livets videnskab” på sanskrit. Det er en holistisk tilgang til krop & sind. Lyt med i ugens episode med Maria Juhl, hvor hun tager os med ind i den Ayurvediske filosofi. Maria & Noell taler blandt andet om spirituel frigørelse, kroppen, spirituel bypassing, det frie valg til hvordan vi behandler den krop vi låner.

17. Det målbare liv vs. det mærkbare liv med Imran Rashid

“Alt det der gør livet værd at leve er ikke det der kan forklares – det er det der kan fornemmes”, skriver speciallæge, foredragsholder & forfatter Imran Rashid i sin nyeste bog MÆRKBARHED.

16. God whiskey & vejrtrækning med Simon Krohn

Vi trækker vejret mere end 17.000 gange om dagen. Vejrtrækning er fuldstændig forbundet med hvordan vi har det.
Vores indre tilstand & vejrtrækning kan påvirke hinanden begge veje. Alligevel er det de færreste der har en dybere forståelse for deres vejtrækning.

15. Sygeplejens natur, sundhed & virus med Christina Zabava Grønhøj

“Kroppen bliver ikke syg for at genere os. Kroppen bliver syg for at helbrede os”. Lyt med når akutsygeplejerske Christina Grønhøj taler om vigtigheden af, at mennesket styrkes i tilliden til deres egen immunforsvar & krops selvregulering & funktion. At sundhed ikke er lig med fravær af sygdom.

14. Vær vred, skuffet & ærlig med Frej Prahl

Hvornår er vi vrede? Hvad er vrede? Hvordan viser den sig? Og hvilken betydning har det, når vi ikke står ved vores vrede & italesætter den?
Hvis du vil lære din egen vrede bedre at kende – samt konsekvenserne hvis du ikke kender den –  så lyt med mens psykolog Fra Prahl tager os med.

12 + 13. Dit højere selv & code of conduct med Fattima Loreen

I denne episode taler Noell med Fattima Loreen om hvad et højere selv er. Hvordan kommer vi i kontakt med det? Er vi det allerede? Hvilken betydning har søvn & barndommen i denne sammenhæng?

11. Grubleri, depression & tanke strategier med Pia Callesen

Følelser & tanker kommer & går. Men alligevel er der nogle som vi hænger fast i. Som vi grubler over. Som bekymrer os. Lyt med når Pia Callesen, psykolog med speciale i metakognitiv psykologi, fortæller hvad du kan gøre ved tankerne.

10. Intellektuel ejakulation, sandheden & religion med Marco Evaristti

Alt andet er dirigeret af nogen”. Lyt med når provokunstneren Marco Evaristti giver dig et indblik i sit sind.

9. Vær egoistisk & autentisk med Martin Bonde Mogensen

Samtalen byder på motivation, vigtigheden af at dyrke egoisme, være autentisk, kvaliteten af livet vi lever & hvor meget pleaser-tendensen fylder i de fleste.

8. Kroppen, tanker & frigørelse med Mie Moltke

Mie & Noell taler om hvordan vi sætter vores krop fri, møder vores & andres kroppe med nysgerrighed & bliver bevidste om, hvilke tankemønstre der kan holde os fast i en indre kritik af vores krop.

7. Placebo & tankernes kraft med Inger Mann Forbes

Tanker bliver omdannet til kemi i vores krop. På dén måde er vi vores egen genteknolog. Lyt med i denne spændende samtale, hvor Inger giver et indblik i tanker, følelser & kroppens sammenhæng.

6. Intentioner, skaberkraft, grådighed & passion med Pernille Aalund

Dybere indblik i kærlighed uden afhængighed, skaberkraft, bøn, intentioner, rejser ud af kroppen, grådighed, penge, uddannelse, passion, være bevidst om hvad vi tager med os videre med i livet & tilliden til, at livet aldrig tager noget fra os.

5. Silicon Valley, Burning Man, numerologi & feminin ledelse med Erick Thürmer

Lyt med om disruption, feminin ledelse, håbløshed, hvordan numerologi blev en redning efter anbefaling af Gorm Greisen, formand for Etisk Råd, fake CSR, kærlighed for dem man arbejder med & meget mere.

4. Den bevidste død, overgivelse til livet & dødsdoula med Anna Lundgaard

Dette er et sårbart & enormt vigtigt afsnit. Anna fortæller blandt andet om, hvordan du kan støtte nogen der skal til at dø. Men også hvordan du kan støtte nogen du kender, der har mistet en de elsker.

3. Aktiver din sjæl & realiser dit højeste potentiale med Isabelle Laurés

Noell snakker med Isabelle om hvordan man finder sit livsformål & skaber et liv & en karriere med ånd & hjerte. Hvad vil du gerne hjælpe andre med?
Hvad er en sjæl?
Hvad skal vi gøre, for ikke at miste vores egen individuelle rytme i livet?

2. Epigenetik, funktionel medicin & betydningen af det miljø vi vokser op i med Umahro Cadogan

Lyt med & få et indblik i epigenetik, betydningen af miljø, kultur, vaner & hvilken betydning kost har for sygdomsudvikling- & afvikling.

1. Tanker, triggers & spirituel bypassing med Ernest Holm Svendsen

Hvordan er vores triggers & vrede fyldt med læring til os? Lyt med i en spændende samtale med NLP coach & Byron Katie facilitator.