Bekymringsdukker

DKK 111,00

Smuk mulighed for at forære dig selv eller et barn du har kært fire smukke, håndlavede bekymringsdukker fra Guatamala i en rigtig god størrelse; kommer med en lille pose at opbevare dem i.

For år tilbage rejste min elskede lillesøster til Guatemala, hvor hun arbejdede på et lille børnehospital. Da hun længe ventet & meget savnet kom hjem, havde hun en lille, smuk gave med til mig.

En lille trææske med to små, håndlavede dukker. Lavet af nogle kvinder i den by hun boede. Hun fortalte mig, at de blev kaldt “︎Bekymringsdukker” & var en gammel tradition fra Maya’erne; du kan fortælle dem dine bekymringer, & så ville de tage dem for dig. Dengang havde jeg ikke nogen iPhone & hurtig internet adgang, så jeg hurtigt kunne lære mere ~ så jeg bar dem i min taske som små lykkeamuletter i mange år efter.

Ifølge traditionen fra mayaerne fra de guatemalanske højlande, giver de børn, der er bange eller har mareridt, bekymringsdukker, inden de går i seng. Så lægger de dem under puden. Når de vågner op, er deres bekymringer væk.

Bekymringsdukker er utrolige stykker af en traditionel guatemalsk legende. Ifølge denne legende, hvis eksakte oprindelse er ukendt, bekymrer dukken sig om problemet i stedet for personen, så personen kan sove fredeligt” (citat www.udforsksindet.dk)

Ikke på lager

Du kunne også være interesseret i...